Noutati

7 martie 2013 961 de elevi scolarizati in perioada 2001 – 2013

Din anul 2001 pana in 2013 Asociatia Pro Ruralis Iasi a scolarizat un numar de 961 de elevi supradotati intelectual, provenind din medii defavorizate de la sate.

La ora actuala, din perioada 2008-2012, avem 51 de studenti sau absolventi de facultate. Toti studentii au obtinut burse in cadrul facultatilor ca urmare a obtinerii mediilor foarte mari la examenele universitare. Studentii care au terminat o facultate s-au inscris si la masterat, in felul acesta perfectionandu-se in continuare. Impreuna cu elevii, studentii sau absolventii de facultate am format un fel de familie strans unita. Comunicam adeseori intre noi telefonic sau pe Internet. La sfarsitul acestui an scolar vor termina liceul inca 17 elevi de clasa a XII-a, toti dintre ei cu medii intre 9 si 10 in clasa anterioara si la sfarsitul semestrului I. Din punctul nostru de vedere nu se pune problema vreunei nereusite la examenul de bacalaureat. In urma unui chestionar referitor la ce facultate vor urma de la toamna, elevii nostrii au dat urmatoarele raspunsuri:

  • Colegiul Garabet Ibraileanu: Paraschita Maria Daniela (Tibanesti, Glodenii Gandului) – Geografie;
  • Colegiul Costache Negruzzi: Strungaru Mara Stefania (Raducaneni, Bazga) – Fizica sau Medicina; Vasilachi Catalina (Belcesti) – Drept;
  • Colegiul Mihai Eminescu: Vasilov Camelia (Pererata) – Istorie si Stiinte Politice; Pricope Diana (Cotnari) – Medicina; Babanu Stefana (Belcesti) – Medicina; Dim Andreea (Mircesti)-Farmacie; Alexa Larisa Cosmina (Ciohorani) – Drept sau Jurnalism; Canariov Stefan (Copanca) -Management si Marketing sau Drept;
  • Liceul Grigore Moisil: Sticea Madalina (Ciohorani)-Drept; Cotiuga Diana Elena (Vladeni)-Drept;
  • Colegiul Emil Racovita: Rosca Veronica (Telenesti)- Istorie si Stiinte Politice;
  • Scoala Normala Vasile Lupu: Epuri Cornelia Roxana (Sipote) – Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar; Dascalu Lavinia (Dumesti) – Asistenta Sociala sau Arte Plastice; Hodorogeanu Vasilica (Victoria) – Comunicare si Relatii Publice sau Kinetoterapie; Zaharia Paula (Cotnari, Hodora) – Istorie si Stiinte Politice sau Comunicare si Relatii Publice; Ciobanu Adina (Dobrovat) – Litere.

Acestor elevi le uram succes la bacalaureat si admitere la buget in cadrul facultatilor pe care doresc sa le urmeze.