Media

14.06.2002 Bursierii Ziarului de Iasi au avut serbarea de sfirsit de an

Bursierii “Ziarului de Iasi” au avut serbarea de sfirsit de an

Cel mai bun din clasa de la Liceul de Informatica este Silviu Stan, care a primit premiul I. Elevii scolarizati prin proiectul “Burse pentru elevii din mediul rural” vor pleca in tabere gratuite la mare

Dupa un an de munca si eforturi, elevii clasei a V-a C, de la Liceul de Informatica, inclusi in programul “Burse pentru elevii din mediul rural”, initiat de Fundatia “Pro Ruralis” si “Ziarul de Iasi”, au fost premiati ieri la serbarea de sfirsit de an scolar. Cei 25 de elevi provin din rindul celor mai inteligenti si saraci copii din mediul rural, iar profesorii spun ca s-au straduit sa ii ajute sa depaseasca golurile acumulate in educatia dobindita la clasele primare. “Copiii au venit la noi cu un nivel de pregatire scazut”, spune Carmen Losonczy, directoarea Liceului. Cu toate acestea, elevii au dovedit ieri ca orice efort a meritat. Silviu Stan, din comuna Belcesti, are cea mai mare medie din clasa, 9,66, si a primit premiul I, cu coronita. La clasa s-au mai inminat cite un premiu II si III si zece mentiuni.

“Faptul ca avem 13 premianti, cu medii intre 8 si 10, spune foarte mult. Ei erau slabuti la invatatura la inceputul primului semestru, dar, prin straduinta lor si a noastra, a profesorilor, am reusit sa-i trimitem chiar si la olimpiade”, spune Genoveva Butnaru, diriginta clasei, despre care elevii povestesc ca i-a ajutat atunci cind nu se simteau bine sufleteste sau fizic. “Daca aveam ceva pe suflet mergeam la doamna diriginta, la doamna profesoara de religie, Elena Tofan, sau la Cristina Timofte, prima noastra diriginta”, povestesc Adriana Melnic si Raluca Pintilie, prima dintre ele, ocupanta locului III pe clasa. Ana-Maria Florea vine din Mogosesti si spune ca s-a acomodat mai bine decit ar fi crezut cu viata de camin. Fetita are rezultate deosebite la matematica. “Am participat la olimpida judeteana, dar nu am luat premiu. Poate la anul…”, spune Ana-Maria. Mama acesteia ne-a spus insa ca Ana are ginduri mult mai mari. “Ar vrea sa se faca inspectoare de matematica, asa spune ea, la fel ca fosta lor diriginta, doamna Timofte, actuala inspectoare de matematica”, spune Agata Florea, mama Anei, care ne-a marturisit ca la inceputul anului scolar s-a bucurat atit de mult de sansa ce i s-a acordat fiicei sale, dar s-a temut aceasta nu va face fata ritmului de studiu de la o scoala de oras. Cel mai harnic la invatatura din clasa a V-a C a fost in acest an Silviu Stan. El a participat la Olimpiada judeteana de religie si a luat locul al III-lea. “Imi place religia, dar si mai mult engleza, cu doamna diriginta”, declara timid Silviu. Materiile preferate ale copiilor sint, de altfel, matematica, religia si engleza, profesorii care predau la clasa aceste ore fiind si sustinatorii lor de zi cu zi. Pentru ca au muncit mult in acest an, toata clasa a V-a C se pregateste sa plece la mare gratuit, timp de zece zile, impreuna cu profesorii, dupa care, pe 1 iulie, primii 15 elevi, in ordinea mediilor, vor pleca la munte.

(14.06.2002, autor Marinela RATA)