Media

03.06.2002 Copiii scolarizati prin Proiectul “Burse pentru elevii din mediul rural” vor pleca la mare

Copiii scolarizati prin Proiectul „Burse pentru elevii din mediul rural” vor pleca la mare

Lor li se vor alatura cei mai buni dintre elevii care vor invata, de la anul, in Iasi, prin acelasi proiect

Copiii scolarizati prin Proiectul „Burse pentru elevii din mediul rural”, initiat de redactia „Ziarului de Iasi” si realizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), vor merge anul acesta la mare, intr-o tabara oferita de Ministerul Educatiei si Cercetarii. La jumatatea lunii iunie, bursierii vor petrece o saptamina la Navodari. Impreuna cu ei vor merge si cei mai buni dintre absolventii claselor primare din satele judetului, selectati sa-si inceapa din toamna gimnaziul la Colegiul „Negruzzi”, prin acelasi proiect.

Pe alte 90 de locuri vor pleca elevi care, de asemenea, nu au o situatie financiara buna atit din Iasi, cit si de la tara. „In tabara gratuita oferita de Ministerul Educatiei si Cercetarii vom cauta sa trimitem copii care merita o perioada de vacanta la mare”, a explicat Doru Tigau, inspector scolar general adjunct.

Dati o sansa copiilor inteligenti, dar saraci, din sate

Proiectul „Burse pentru elevii din mediul rural”, prin intermediul caruia 40 de copii saraci, dar inteligenti, de la tara au avut sansa de a studia la Liceul de Informatica „Grigore Moisil” si la Liceul „Mihai Eminescu” va fi continuat anul viitor de Asociatia PRO RURALIS. Pe linga cele doua clase existente deja, o noua clasa de elevi va fi infiintata la Colegiul „Costache Negruzzi”. Scolarizarea elevilor in Iasi – care costa 500 de dolari anual – este insa posibila numai cu ajutorul comunitatii. Cei care vor sa contribuie la sprijinirea copiilor veniti de la tara sa studieze in licee renumite pot face acest lucru depunind bani in contul Asociatiei PRO RULALIS – cu 11 membri fondatori, printre care Prefectura Judetului Iasi, Consiliul Judetean, Primaria Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean, Fundatia „World Vision” si alte institutii de prestigiu din Iasi . Depunerile in lei se pot face in contul 2511.1-24577.1/ROL, cele in dolari in contul 2511.1-24577.2/USD, iar cele in euro, in contul 2511.1-24577.3/EUR. Presedintele executiv al Asociatiei este profesorul Victor Geangalau, care poate fi contactat la telefonul 093-581.727.

(03.06.2002, autor Corina GILCA)