Media

19.06.2003 Cu taberele gratuite oferite de MEC Iasului s-a intimplat ca in bancul cu Radio Erevan

Cu taberele gratuite oferite de MEC Iasului s-a intimplat ca in bancul cu Radio Erevan

Acestea nu mai sint pe Litoral, asa cum s-a anuntat, ci la Pascani. Mai mult, nu vor mai pleca in tabere 360 de copii, ci cu 40 mai putini.

«Este adevarat ca Ivan Ivanisevici a cistigat o Volga la Loz in plic?». «Nu, nu este vorba de Ivan Ivanisevici, ci de Serghei Sergheievici. Si nu este vorba de o Volga, ci de o bicicleta. Si nu a cistigat-o la Loz in plic, ci a furat-o». Cam acest dialog din bancul cu Radio Erevan a avut loc si intre ISJ Iasi si Ministerul Educatiei.

Elevii buni la invatatura care sperau sa mearga la mare sau la munte in aceasta vara in tabere acordate de Guvern nu vor pleca mai departe de Pascani. Iar aici nu in numarul promis. Dupa ce la inceputul lunii iunie 360 de copii din mediul rural, cu rezultate foarte bune la invatatura, si-au facut sperante ca vor petrece o vacanta de vis la mare, ISJ a anuntat ieri ca Ministerul Educatiei a schimbat locatia taberelor gratuite la Muncel, in judetul Iasi. „Elevii selectati de la scolile din Pascani cu siguranta nu vor mai vrea sa mearga”, spune Gabriela Paduraru, purtatorul de cuvint al ISJ. La schimbarile de ultima ora ale ministerului se adauga si reducerea numarului de locuri in taberele gratuite destinate copiilor buni la invatatura. In cele doua tabere de la Muncel, situate intre orasele Pascani si Roman, vor merge in luna august nu 360 de elevi, asa cum se anuntase initial, ci cu 40 mai putin. „Din pacate, elevii care urmau sa mearga in tabara au fost deja selectati. Acum se va renunta la o parte din acestia”, adauga Paduraru. Cum selectia elevilor s-a facut pe baza mediilor cu care au incheiat acest an scolar, cei care se afla mai aproape de coada listei cu rezervari vor avea si ghinionul sa ramina acasa. Printre elevii trecuti deja pe lista se numara copiii din cele trei clase de la Colegiul „Negruzzi”, Liceul „Eminescu” si Liceul de Informatica, scolarizati prin proiectul „Burse pentru elevii din mediul rural”, initiat de „Ziarul de Iasi” in parteneriat cu ISJ si gestionat de Asociatia „Pro Ruralis”.

(19.06.2003, autor Marinela RATA)