Media

19.09.2008 Bursierii Pro Ruralis s-au intors cu multe vise de la Bruxelles

12 elevi bursieri din mediul rural au vizitat Parlamentul European

Elevii din mediul rural inclusi in Proiectul Proruralis si care au implinit virsta majoratului au plecat intr-o excursie la Bruxelles.

Alaturi de directorii scolilor implicate in proiect, elevii sint invitatii europarlamentarului din partea PDL Mihaela Popa, membra a Comisiei de Cultura, Educatie, Tineret, Sport si Media. La Bruxelles au plecat 12 elevi bursieri Proruralis, care invata la scoli precum “Mihai Eminescu”, “Al.I. Cuza”, Scoala Normala, Liceul de Informatica sau Colegiul “Octav Bancila”.

Excursia cuprinde pe linga vizita de la Parlamentul European, intilniri la Universitatea Hogeschool, informindu-se despre posibilitatile de studiu in strainatate, precum la una dintre cele patru scoli europene din Bruxelles, in care elevii invata in limba materna.
Deplasarea are loc cu o saptamina inainte de inceperea scolii la noi, dar in a doua saptamina de scoala pentru elevii belgieni.

“Ca profesor si membru in echipa de proiect Pro Ruralis, am dorit sa marchez prin aceasta vizita europeana absolvirea clasei a XII-a de catre prima promotie a programului. Le-am dat acestor tineri sansa unui invatamint de calitate, la oras, iar acum vreau sa le arat ca se poate chiar mai mult – studiul la o facultate din strainatate”, a spus Mihaela Popa.

Proiectul “Burse pentru elevii din mediul rural” a fost initiat in 2001 de “Ziarul de Iasi” in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean. In prezent, sint inclusi in proiect 80 de elevi merituosi din mediul rural, dar fara posibilitati, care invata in Iasi in licee de elita. De anul scolar viitor, in program vor fi inclusi in total 100 de copii.

(12.09.2008, Ioana POPA)