Galerie FOTO,  Noutati

Bursa prof. Traian Cohal

     Proiectul Burse pentru elevii din mediul rural cu un coeficient de inteligență superior este un cumul fascinant de gesturi emoționante care oferă alternative ce duc la funcționarea acestui proiect prin care se oferă speranță. Sunt fapte de o importanță vitală pentru educația unui număr de copii, 94 anul acesta.
     In acest proiect găsești la fiecare pas: generozitate, dragoste, atenție și grijă.
     Din fericire, în fiecare an, prin apariția unor noi colaboratori se generează o stare de coerență. Acest proiect face să fim inseparabili, să realizăm o experiență mai puțin obișnuită , care face bine.
     In acest an școlar s-a alăturat proiectului nostru un grup de foști absolvenți ai Colegiului Costache Negruzzi, generație din anii ’60, care, în onoarea profesorului de matematică, Traian Cohal, ce le-a marcat anii de liceu prin știința dar și personalitatea domniei sale, dau posibilitatea pentru 3 elevi de clasa a IX-a,  de la acest colegiu, să devină bursieri Pro Ruralis. Sunt persoane răspândite în toate colțurile lumii: SUA, Israel, Germania, Franța, dar și din România. Astfel, s-a creat o circumstanță care aduce beneficii in educația copiilor inteligenți din mediul rural.
     Cei trei elevi au fost vizitați de o parte din sponsorii lor însoțiți și de d-l profesor Traian Cohal. A fost o întâlnire specială în cadrul căreia trei generații s-au cunoscut: profesorul care a marcat destinul elevilor săi, absolvenții ce încă poartă în sufletul lor amintirea anilor de liceu și bobocii care încep să cunoască experiența anilor de liceu dar și a unor modele de generozitate.

     Mulțumim celor 9 sponsori care au contribuit la continuarea inițiativei, Bursa prof.Traian Cohal !