Noutati

21 martie 2013 Romanian International University Fair

Joi 21 martie 2013 a avut loc la Hotelul Unirea cel mai mare targ de universitati internationale RIUF (Romanian International University Fair), unde s-au tinut seminarii si prezentari ale sistemelor de invatamant din strainatate si din Romania. Participantii au beneficiat de date despre sistemul de invatamant din 10 tari: o universitate din Belgia, 3 din Danemarca, una din Elvetia, una din Franta, 4 din Germania, 7 din Marea Britanie, una din Olanda, 10 din Romania, 3 din SUA si una din Suedia.

La aeasta intrunire au participat reprezentanti ai Princeton University, British Council, Universitat Passau, CampusFrance, International Business Academy Denmark, dar si din Iasi universitatile romanesti Al.I.Cuza, Medicina si Farmacie si Gheorghe Asachi.

La targ s-au prezentat si cativa elevi de clasele a XI-a si a XII-a (pentru locurile ramase din anul precedent) de la Asociatia Pro Ruralis Iasi, care au optat pentru a studia la diverse facultati.

Tuturor aplicantilor li s-au prezentat, printre altele si oportunitatile de finantare pe perioada studiilor, in calitate de studenti ai diferitelor universitati, atat din strainatate cat si din tara. Organizatorii au fost incomodati de spatiul insuficient alocat acestui tip de eveniment, avand in vedere aglomeratia celor interesati la multitudinea standurilor cu oferte speciale pentru participantii la targ: Workshop-uri, Prezentari si Sesiuni Private, tombola cu premii si altele.

La targul RIUF si-au mai prezentat ofertele de cariera Coca-Cola, Samsung, Intact Media Academy si GRASP cu proiectul “Dear Romania”. Printre partenerii media ai RIUF au fost, 9 AM (Stiri), Ambition, Metropolitan, Wall-Street, Romania Libera, iar ca parteneri institutionali CampusFrance, British Council, RATB, DAAD, si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Interesul organizatorilor acestor actiuni din mai multe tari europene denota preocuparea prestigioaselor universitati mai sus enumerate pentru absortia celor mai valoroase elemente din randul tinerilor, inclusiv din orasul nostru.