Noutati

29 martie 2013 Proiect educativ cu finantare extrabugetara la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri

Proiect educativ cu finantare extrabugetara la Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” Iasi in favoarea  mai multor elevi, dintre care 8 din Asociatia Pro Ruralis Iasi.

In perioada februarie – martie 2013 s-a derulat in cadrul Liceului Teoretic” Vasile Alecsandri” Iasi proiectul cu finantare extrabugetară „MARTISOARE ALECSANDRISTE  PENTRU TOTI” , in care au fost implicati elevii cu potential artistic , creativ si antreprenorial.

Echipa de proiect a fost formată din: directorii prof. Nelu Tudorache si Cotofan Manuela, profesorii Marieta Condrea si Mihaela Basu (coordonatori principali), institutori, diriginti ai claselor de gimnaziu, Consiliul Elevilor si Asociatia Parintilor Liceului „Vasile Alecsandri” Iasi. In acest an proiectul a avut drept partener Asociatia Pro Ruralis, reprezentat prin director prof. Victor Geangalau. Scopul proiectului consta in dezvoltarea la elevi a capacitatii de valorizare si pastrare a traditiilor referitoare la Martisor. Proiectul propus atinge obiective nu doar din sfera educatiei estetice, ci si a celei morale si antreprenoriale, dat fiind faptul ca elevii au desfasurat si actiuni de obtinere a unor mici venituri din munca lor (expozitie cu vanzare), care au fost orientate in scop caritabil. Devenit un proiect de traditie al scolii noaste, din experienta acumulata din anii anteriori, consideram ca acest proiect ofera elevilor ocazia de a actiona impreuna, de a descoperi lucruri noi precum si o multitudine de experiente de invatare.

„Acest proiect a realizat de-a lungul timpului cultivarea dorintei elevilor nostrii de a colabora in realizarea proiectelor educationale si de a finaliza aceste proiecte in folosul comunitătii locale” a precizat coordonatoarea de proiect profesor  Condrea Marieta.

Prin implicarea in aceasta activitate a 11 clase de gimnaziu, a dirigintilor, a consiliului elevilor si reprezentantilor comitetelor de parinti pe clase, proiectul a putut fi definitivat si prin participarea comunitatii locale la expozitia cu vanzare, care a contribuit astfel la colectarea fondurilor directionate in scop caritabil.

Vineri, 29 martie 2013 la festivitatea de premiere si acordare a diplomelor, in calitate de partener al proiectului, a participat directorul Asociatiei Pro Ruralis Iasi, prof. Victor Geangalau. Cu aceasta ocazie, s-a oferit celor 8 elevi din partea scolii, o suma individuala de 80 lei si s-au adus multumiri tuturor persoanelor implicate in aceasta actiune in cadrul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” care periodic, prin diferite proiecte, a oferit elevilor Asociatiei Pro Ruralis Iasi surprize deosebit de placute.

Totodata s-au inmanat diplome din partea organizatorilor, celor cu merite deosebite in initierea si derularea proiectului mentionat.