Info

SA INTINDEM MANA INTELIGENTEI!
Pentru anul scolar 2016-2017 sa ajutam elevii sa-si atinga visul

Sa intindem mana inteligentei - Proruralis Iasi

Avem nevoie de sprijin! Avem nevoie de sustinere pentru un proiect pe care multi dintre dumneavoastra il cunoasteti.

Am finalizat cel de-al 16-lea an de cand derulam, prin Asociatia ”Pro Ruralis” o actiune premiera in Romania: „Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din familii defavorizate.”
Proiectul a fost initiat in anul scolar 2001-2002 de catre “Ziarul de Iasi” si directorul Asociatiei Pro Ruralis Iasi, fiind realizat in parteneriat cu Inspectoratul scolar Judetean, Primarie, Organizatia World Vision, Antibiotice, Iulius Mall, Polirom.

Incercam sa acordam o sansa la educatie tuturor copiilor de la sate cu potential intelectual , dar cu posibilitati materiale foarte reduse. Acesta este de fapt scopul proiectului.

Selectam si incercam sa salvam de la ignoranta si nepasare cei mai buni copii de la tara (cu IQ peste 120 pentru clasele V-VIII, cu minimum nota 9 la admitere in clasa a IX-a si cu media anuala peste 9 si 10 la purtare pentru clase X-XII), din satele judetului si le facilitam accesul la un invatamant de calitate, care din cauza saraciei le era refuzat.

Pentru cei 96 de elevi, care sunt bursieri in proiectul nostru, se apropie sfarsitul primului semestru al celui de-al 17 –lea an. Sunt la jumatatea competitiei cu ei insisi. Cu totii ii sprijinim!

In Pro Ruralis, elevii sunt o mandrie a scolilor unde invata,sunt olimpici la diferite faze (pe scoala, judet, national, international). Trebuie sa-i ajutam! Prin sprijinul dvs., a celor pentru care educatia porneste din suflet, educatia este un model de gandire, un ideal care aduce armonie, proiectul continua. Elevii nostri percep acest nivel si se straduiesc sa-l atinga si sa-l mentina. Daca mai adaugam faptul ca acestia invata la liceele de elita din Iasi (Colegiul “Costache Negruzzi”, Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu”, Colegiul National “M.Eminescu”, Liceul de Informatica “Grigore Moisil”, Colegiul National “Emil Racovita”, Colegiul “Garabet Ibraileanu”, Liceul “Al.I.Cuza”, Colegiul “Gheorghe Asachi”, Liceul “Dimitrie Cantemir”, Colegiul “R. Wurmbrand”, Colegiul de Arta, Seminarul Ortodox “Vasile cel Mare”, Fundatia Pro Educatione, Asociatia Mica Opera a Divinei Providenta) unde exigenta este sporita, atunci demersul nostru este pe deplin justificat sa continue.

Dar, scolarizarea fiecarui copil in parte, costa in anul scola 2016-2017, 800 de euro, reprezentand contravaloarea cheltuielilor minime de masa si de cazare, asigurarea partiala a medicamentelor, a obiectelor de imbracaminte, a produselor igienico-sanitare, a rechizitelor, a premiilor de sfarsit de an.

Cu ajutorul sponsorilor se schimba destinul unor copii, dar cel mai important, ofera speranta pentru un viitor stralucit si un real sprijin pentru elevii care, desi nu dispun de veniturile necesare, isi doresc sa studieze intr-un mediu in care se pot afirma, un mediu care le-ar oferi o educatie la nivel superior. Faptul ca sunt inconjurati de oameni cu suflet mare, ca scoala le ofera pregatirea necesara indeplinirii unui ideal in viata, nu poate decat sa aduca recunostinta din partea elevilor si a parintilor. Acestia multumesc pentru raza de speranta si pentru caldura sufleteasca a celor care ii ajuta.

Gratie dumneavoastra, oamenilor implicati, acesti copii cresc frumos, descopera ce inseamna cu adevarat altruismul si au ocazia sa inteleaga ca “bunatatea este o frumusete pe care o percepi direct cu suflet“. Cu totii suntem capabili de lucruri impresionante.

Daca si comunitatea locala de unde provin acesti elevi s-ar implica in sustinerea proiectului si managerii altor firme cu nume sonore din Iasi, care sunt profitabile, ar face o mica investitie,dar pretioasa pentru viitorul acestor copii sau personae particulare care au posibilitati material s-ar hotari sa-i ajute, atunci am putea salva de la ignoranta si alti copii inteligenti de la tara.