Noutati

12 aprilie 2013 Doi medici si un psihoterapeut din Germania sponsori ai Asociatiei Pro Ruralis Iasi.

Doi medici si un psihoterapeut din Germania au contribuit intr-un mod original la imbunatatirea conditiilor de viata ale copiilor din proiectul Asociatiei Pro Ruralis Iasi.

Este vorba de o colaborare pe cate o perioada de trei ani, de-a lungul proiectului nostru, cu domnul Nicolas N. si doamnele Sigrid M. si Beatrice Z. (cele trei persoane, care nu se cunosc intre ele, si-au dorit anonimatul). Partial sponsorizarile au fost in bani, insa colaborarea s-a realizat in special prin oferirea de obiecte utile nevoilor de zi cu zi ale elevilor in procesul de invatamant. Pachetele trimise elevilor, cu mai multi ani in urma, contineau imbracaminte, incaltaminte si rechizite scolare. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu doamna Beatrice Z. care a trimis, in cate doua etape din anii precedenti, cate 100 de seturi complete de lenjerie de pat pentru cei 100 de elevi din proiect din acea perioada.

O noua surpriza a venit marti, pe 8 aprilie 2013, cand aceeasi doamna Beatrice Z. a sosit cu avionul la Iasi pentru doua zile si a cumparat 3 laptopuri echipate complet, pentru trei eleve alese de catre domnia sa din lista copiilor de la Pro Ruralis. In plus a oferit asociatiei suma de 200 de euro pentru cumpararea de rechizite scolare, in special pixuri si caiete.

Laptopurile vor fi date saptamana viitoare, la sediul Asociatiei Pro Ruralis din cadrul Ziarului de Iasi in prezenta Redactorului Sef Toni Hritac, elevelor Tudose Georgiana din Comuna Scobinti, Dascalu Alina din Comuna Dumesti si Ungureanu Ioana din Comuna Ceplenita, iar rechizitele scolare vor fi distribuite tuturor elevilor din proiect in aceeasi saptamana. Cele trei eleve studiaza la Col. G. Ibraileanu (Georgiana in cl. A VIII-a, iar Alina si Ioana in clasa a IX-a).

Pentru sponsorizarea acordata (in valoare de 5288 lei pentru laptopuri si 200 euro pentru rechizite scolare) elevii beneficiari ai cadourilor primite si conducerea Asociatiei Pro Ruralis Iasi multumesc calduros doamnei Beatrice Z.