Noutati

29 august 2013 – Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate

Consiliul Director al Asociatiei Pro Ruralis  Iasi, format din reprezentantii institutiilor: Prefectura  judetului Iasi, Consiliul Judetean, PrimariaMunicipiului Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean, Organizatia World Vision-Filiala Iasi, Ziarul de Iasi si Asociatia Pro Ruralis, s-a  intrunit miercuri 28 august 2013 in cadrul Inspectoratului Scolar in vederea analizarii activitatii proiectului Burse pentru elevii din  mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate (proiect la inceputul celui de al treiprezecelea an de functionare). In cadrul sedintei, printre alte probleme discutate, s-au prezentat Raportul de activitate financiara pentru anul scolar 2012-2013, Raportul privind certificarea bilantului si Auditul conturilor pentru anul financiar 2012, Situatia sposorizarilor si o serie de alte date despre realizarile proiectului si dificultatile intampinate in indeplinirea obiectivelor acestuia. Printre hotararile luate, dupa o analiza minutioasa a fondurilor financiare, a fost primirea in proiect prin selectare a unui numar de 26 de noi elevi, pana la 90 de elevi (care vor putea fi sustinuti financiar in anul scolar 2013-2014).

Selectarea elevilor pentru anul scolar 2012-2013
Comisia de selectare a elevilor care  vor fi cuprinsi in cadrul Asociatiei Pro Ruralis Iasi, formata din directorul asociatiei, un inspector scolar si trei psihopedagogi se va intruni luni 9 septembrie 2013, ora 10 la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Iasi Str. Lascar Catargi nr 28 (vis-a-vis de TVR Iasi). Rugam parintii elevilor interesati de programul nostru sa trimita pana vineri  6 septembrie 2013 ora 13 la secretariatul Ziarului de Iasi, Fax 0232270415  cererile de primire in proiect si Anchetele Sociale semnate de catre asistentul social al comunei si de primar (cu numar de inregistrare si stampila). Cererile si Anchetele Sociale mai pot fi trimise si prin posta la Ziarul de Iasi (cu specificatia Pentru Asociatia Pro Ruralis) la adresa Ziarul de Iasi Str. Smardan nr 5. Acestea trebuie sa cuprinda date detaliate despre familie si copii, venituri totale si pe membru de familie, adresa, numar de telefon etc. Selectarea elevilor de clasele V-VIII se va face pe baza unor teste de inteligenta. Pentru clasa a IX-a se primesc elevii cu minimum 9 la admitere (la licee teoretice din Iasi), iar pentru clasele X-XII cu media anului scolar precedent de minim 9 si 10 la purtare. Elevii sau parintii care au trimis deja cereri de sponsorizare, sau care au solicitat telefonic o sponsorizare sunt rugati sa se conformeze cerintelor de mai sus. Mentionam ca deoarece locurile sunt limitate, prezentarea la testare a Anchetelor Sociale si a mediilor nu inseamna neaparat primirea elevilor in proiect. In selectarea elevilor media si coeficientul de inteligenta vor fi prioritare. La medii egale se va accepta elevul aflat in dificultate financiara sau sociala mai mare.